Visceraali manipulaatio

Osteopatiaan kuuluva menetelmä, jossa tutkitaan ja hoidetaan sisäelinten mobiliteettiä ja motiliteettiä. Sisäelimetkin voivat aiheuttaa erilaisia kiputiloja, kiristyessään ja ollessaan ns. pois keskilinjasta. Koska sisäelimet kiinnittyvät ja ovat yhteydessä toisiinsa erittäin laajalla (faskia) kalvo ja ligamentti (nivelside) systeemillä, voivat nämä kalvorakenteet ja ligamentit kiristyessään aiheuttaa epämääräisiä viscera (sisäelin) oireita. Sisäelimet ovat myös luonnollisesti yhteydessä meidän tukirankaan. Mekaaniset virheasennot ja kehomekaniikan muutokset koko kehossa, saavat myös sisäelimet kompensoitumaan. Näin niiden luonnollinen asema suhteessa meidän keskilinjaan muuttuu ja altistaa kehoa viscerosomaattisille häiriötiloille, joihin ei esim. löydy lääketieteellistä selitystä.

 

Visceraali osteopatian uranuurtaja Euroopassa on Ranskalainen D.O Osteopaatti Jean-Bierre Parral. Hänen hoito- ja tutkimus metodit ovat arvostettuja Euroopassa, mutta myös Yhdysvalloissa, jossa hän on erittäin korkealle arvostettu osteopatian kehittäjä, tutkija ja opettaja.

 

Visceraali manipulaatiolla voidaan hoitaa ja hoidetaan mm. seuraavia sisäelimiä ja sisäelinrakenteita:

Visceraalihoito on myös erittäin merkittävä ja tehokas hoitometodi. Yhdistettäessä hoitotilanteeseen kokokehon osteopatiaa, kraniaali- ja visceraali tekniikoita, hoidetaan kehoa todella kokonaisvaltaisesti. Näin voimme työskennellä kaikkien kehon rakenteiden, sekä kudosten kanssa ja saada aikaan hyviä hoitotuloksia.

 

Takaisin ylös